Две години Инфограф

Битката за качествено медийно съдържание в България тепърва започва, а ние, доколкото ни позволяват силите, възнамеряваме да сме част от авангарда.

Скъпи приятели,

Инфограф навърши две години, което означава че в сравнение с април 2016 г. сме точно два пъти по-възрастни на годишна база. За този период подготвихме за вас близо 200 материала и 600 визуализации, които достигат до все повече хора - резултат както от нашите, така и от вашите усилия за популяризиране на важните числа на нашето време. По-мотивирани сме от всякога да продължим да предоставяме на вниманието ви актуален и безпристрастен прочит на предизвикателствата, които ни заобикалят.

Преди година, когато за пръв път “теглихме чертата” на дейността си забелязахме две неща: 1) Пишем предимно за икономика и 2) Пишем предимно за случващото се в България. Фокусът върху страната ни е разбираем предвид турбулентните времена, в които се намираме, а този върху икономиката е следствие най-вече от образованието и професиите на нашите автори. Усилието за постигане на баланс в това отношение беше целенасочено, а резултатът е налице - тематичният обхват на материалите ни се разшири и успяхме да привлечем нови автори към нашия екип.

През последните 12 месеца успяхме да разнообразим и визуализациите си, като първо включихме карти, а съвсем наскоро и секция с кратки материали, целящи навременната и коректна информираност на нашите читатели. Тези от вас, които проследиха последните парламентарни избори на нашия сайт, знаят за какво става въпрос. Взехме участие и в изработването на сайта “Моите данъци” - първият по рода си данъчен калкулатор в България, който дава възможност на работещите българи да изчислят колко данъци плащат на държавата и за какво те биват похарчени.

Инфограф е плод на безкористните усилия и безсънните нощи на много хора, които днес искаме да поздравим. Битката за качествено медийно съдържание в България тепърва започва, а ние, доколкото ни позволяват силите, възнамеряваме да сме част от авангарда.

Желаем ви здраве и благодарим за подкрепата!

- Екипът на Инфограф

Сподели статията